Store filer

Du prøver å lagre data på datamaskinen, men du finner plutselig ut at harddisken er nesten full. Høres det kjent ut? I dette tilfellet vil du kanskje finne og slette store filer du ikke trenger – vi skal hjelpe deg med dette.

Automatisk søk etter store filer er aktivert som standard. Hvis du oppgraderer programmet fra en tidligere versjon, vil verdien av alternativet bli bevart.

Når den er aktivert, utføres søket i brukerens mapper en gang i uken. Som standard betyr dette filer som er større enn 1 GB. Hvis søket oppdager filer med den konfigurerte størrelsen, viser programmet et varsel. Varselet kan ta deg til søkeresultat vinduet.

For å slå på automatisk søk etter store filer:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Gå til delen Ytelse.
  3. I blokken Store filer klikker du på Innstillinger.
  4. Merk av i boksen Store filer i vinduet som åpnes.

Slik finner du store filer på datamaskinen og fjerner dem:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Gå til delen Ytelse.
  3. I rullegardinlisten Filer større enn i delen Store filer angir du størrelsen på filene du vil finne, for eksempel > 1 GB.
  4. Velg en bestemt mappe for søket, eller la standardverdien Brukermapper være uendret.
  5. Klikk på Søk.

Søket utføres, og vinduet Store filer åpnes. Det viser en liste over store filer som ble funnet. Du kan sortere filene etter filtype. Dette gjør du ved å velge en filkategori, for eksempel, Bilder.

Noen filer kan merkes som Filer som trenger oppmerksomheten din. Disse filene kan inneholde viktige data, for eksempel e-poster, sikkerhetskopier eller krypterte mapper. Sletting av disse filene kan påvirke driften av installerte programmer.

6. Du kan legge til filer i listen over ekskluderinger slik at programmet hopper over dem når du søker etter store filer. For å gjøre dette, velg filene du trenger og klikk Legg til i unntak.
  7. Utfør følgende handlinger:
    • Merk av for Velg alle hvis du vil fjerne alle filene, og klikk på Slett-knappen.
    • Ellers merker du av i boksene ved siden av bestemte filer og klikker på Slett-knappen.

De valgte filene fjernes fra datamaskinen.